ГоловнаСуспільствоПодії

Терористи відкрили вогонь по мирних жителях у Щасті (оновлено)

Під обстріл потрапили будинки, школа, лікарня

Терористи відкрили вогонь по мирних жителях у Щасті (оновлено)
Фото: Макс Левин

О 10:30 ранку п'ятниці, 26 вересня, терористи почали масований артобстріл міста Щастя Луганської області.

Про це кореспонденту LB.ua розповів один з лікарів міста Антон Н.

За його словами, обстрілів зазнають житлові будинки, школа і лікарня.

Як повідомляє прес-служба Луганської ОДА, поранення отримали 13 осіб. Є також і загиблі.

"Щойно зі села Весела Гора (Слов'яносербський район Луганської області), який перебуває під контролем так званої ЛНР, почався інтенсивний мінометний обстріл м. Щастя, контрольованого Україною. Неідентифіковані терористи обстрілюють не тільки місто, а й гуманітарний коридор, яким мирні громадяни переходять із ЛНР на нашу територію, щоб переоформити пенсії, зняти в банкоматах гроші і купити хоч якісь продукти. Обстріл триває і в ці хвилини, станом на 12:30 на нашому боці вже 13 поранених, є також загиблі. Постраждали мирні жителі чи військовослужбовці, зараз уточнюємо", - йдеться в повідомленні.

Один з бійців батальйону "Айдар" розповів LB.ua, що стріляли по базі батальйону і місцевій лікарні. За його даними, загинув щонайменше одна мирний житель.

Оновлення. Станом на 13:10 обстріл міста після невеликої перерви відновився. Про це LB.ua розповів лікар Антон. За його відомостями, в лікарні перебуває близько 20 поранених. Також він підтвердив інформацію про загибель місцевої мешканки.

Зазначимо, що вогонь по мирних жителях відкрито, попри оголошене перемир'я, в той час коли контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі визначає межі буферної зони в регіоні.

Охочі допомогти військовим у зоні АТО - артилеристам 25-ї ПДВ бригади, десантникам 80-ї бригади, артилеристам 95-ї бригади і механізованій 30-й бригаді - можуть переказувати гроші на карту ПриватБанку 5168 7420 1009 2421 (Тука Георгій).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram