ГоловнаСуспільствоПодії

Українські військові відбили атаку противника в районі Карлівки

Обстріли з "Градів" і мінометів вели щогодини, незважаючи на перемир'я

Українські військові відбили атаку противника в районі Карлівки
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Українські військові 93 ОМБР і добровольці батальйону "Дніпро-1" відбили атаку противника в районі Карлівки. Про це LB.ua повідомив волонтер Геннадій Семенко з місця подій.

"На лінії Нетайлове - Піски обстріли з боку сил сепаратистів у напрямку сил АТО відбуваються фактично щогодини, із "Градів" та мінометів. У вівторок, 23 вересня обстріл позицій наших сил вели саме з Нетайлового. За версією військових, які перебувають на блокпостах у Карлівці та Нетайловому, вогонь вівся з міномета, встановленого у кузові автомобіля, який рухався на території селища Нетайлове, але визначити місцезнаходження зброї не вдалося", - розповів Семенко.

За його словами, після обстрілу в районі Карлівки бійці помітили групу озброєних осіб у камуфляжі без розпізнавальних знаків. Унаслідок радіопереговорів з військовими частинами в цьому районі з'ясувалося, що ці люди не входять до сил АТО, отже, це була диверсійно-розвідувальна група (ДРГ) противника, імовірно, донецького "Оплоту", - уточнив волонтер.

Військовослужбовці провели розвідку в районі Карлівки у ключових точках, щоб перевірити можливість нападу супротивника і захоплення блокпостів, а також для коригування вогню важкої артилерії.

"Одна з точок, яку 23 вересня перевірила розвідка, - це ключова позиція, що відкриває дорогу терористам на Мар'їнку-Курахове, збільшуючи можливість оточення підрозділів сил АТО, які там перебувають, а також удару у фланг по військах в районі Карлівки. У ніч з 25 на 26 вересня вищевказана ДРГ зайняла цю точку. До сепаратистів під'їхав автомобіль, в кузові якого встановили міномет. З нього противник відкрив вогонь по силах АТО, які перебувають у цьому районі", - розповів волонтер.

Військові локалізували місцезнаходження міномета. Позичивши у іншого підрозділу тепловізор, вони виявили групу противника, яка прикривала міномет і зайняла ключову точку. У результаті бою, що зав'язався, противник мусив відступити, припинивши вогонь по позиціях сил АТО. Мінометний обстріл припинився.

Частинам батальйону "Дніпро-1" та 93 ОМБР для успішного ведення бойових дій потрібні 2 прилади нічного бачення і тепловізор. Прохання перераховувати грошову допомогу на цільову карту Приватбанку Новікової Валерії 5168 7572 6034 4256 (загальна), карту для технічних і ремонтних питань (в т. ч. бронювання автомобілів) 4149 4978 0779 0508 - одержувач той самий.

Як повідомлялося, сьогодні терористи відкрили вогонь по мирних жителях у Щасті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram