ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові затримали посилку із зони АТО з гранатометами і вибухівкою

Водій і пасажири стверджували, що везли посилку від солдата і не знали, що в ній 

У Харкові працівники спеціального батальйону міліції зупинили автомобіль з чотирма особами, які їхали із зони АТО в Київ і перевозили в салоні гранатомети і боєприпаси.

Про це повідомила прес-служба МВС.

Фото: МВС

"На посту ДАІ "ХТЗ" для перевірки було зупинено автомобіль "Фольксваген Транспортер" під керуванням 23-річного киянина. В салоні також були троє пасажирів", - йдеться в повідомленні.

Під час розмови з міліціонерами чоловіки стверджували, що перевозять посилку, яку їм нібито передав солдат, і вони не знають, що в ній.

Фото: МВС

Під час огляду салону автомобіля було виявлено та вилучено: пластид вагою близько 250 грамів, 2 тротилові шашки, РПГ-22, РПГ-26, гранату "Ф-1", РГД-5, понад 100 патронів і оптичний приціл.

Вилучений арсенал направлено на експертизу.

Фото: МВС

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк до 7 років.

Нагадаємо, в кінці серпня співробітники міліції Києва затримали члена організації "Оплот", який отримав із зони бойових дій велику кількість зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram