ГоловнаСуспільствоПодії

Ківа достойний бути комбатом "Полтавщини", - Геращенко

Радник Авакова заявив, що співробітники МВС, які приїхали на пікет, порушили закон, і їх буде звільнено

Ківа достойний бути комбатом "Полтавщини", - Геращенко
Антон Геращенко
Фото: nfront.org.ua

Радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко стверджує, що командир "Полтавщини" Ілля Ківа отримав звання заслужено, а міліціонери, які протестують проти його призначення, порушують закон. Про це Геращенко повідомив у коментарі LB.ua.

За його словами, попередній командир батальйону "Полтава" (який згодом перейменували на "Полтавщину" - LB.ua) показав себе не з кращого боку. Йому шукали заміну, і одним з кандидатів розглядали Іллю Ківу, лідера східного крила "Правого сектору".

"Це ініціативний, відповідальний чоловік. Його свого часу звинувачували за статтею «Одержання неправомірної вигоди». На сьогодні цю справу закрито за рішенням суду як таку, що не має під собою підстав. Відомо, що за час правління Януковича найчастіше представників правоохоронних органів використовували як інструмент для зведення особистих рахунків і для політичного тиску. Або для того, щоб вимагати якісь гроші", - сказав радник міністра, підкресливши, що саме з такою метою Ківу раніше закривали в СІЗО і не випускали.

"Під час Майдану він був на Майдані. Як багато інших людей, у тому числі, зарахований до героїв України Сашко Білий, який неодноразово судимий був. При цьому Сашка Білого вважають героїчною особистістю, а цю людину, яка теж була на Майдані і теж переслідувалася системою, такою не вважають", - зазначив Геращенко.

Він також повідомив, що за всіма параметрами, в тому числі наявністю вищої освіти, Ківа має право бути командиром батальйону і отримати звання майора - наприклад, таке ж звання отримав комбат "Азова" Андрій Білецький, який раніше не служив.

"Ілля Ківа показує себе як діяльний хороший організатор. Він уже зі своїми підлеглими з батальйону "Полтавщина" в зоні АТО. А ті люди, які не хотіли воювати з тероризмом, вони замість того, щоб воювати, влаштовують різного роду підступи, поширюють інформацію у соцмережах, займаються пікетуванням. Тим самим вони просто-напросто показують, що вони не достойні бути захисниками Батьківщини", - сказав Геращенко.

Співробітники МВС, які вирушили до Києва, щоб пікетувати своє Міністерство, за словами чиновника, діяли незаконно, і їх буде звільнено. "Всіх тих, хто займається пікетуванням і при цьому має статус працівників міліції, їх буде звільнено. Законом заборонено військовослужбовцям і співробітникам міліції займатися пікетуванням і маніфестаціями", - зазначив Геращенко.

Він також повідомив, що міліціонери, які воювали в складі батальйону "Полтава" під час АТО, "показали себе не з кращого боку", а їхній колишній комбат виявився не в змозі керувати підрозділом.

"І ще. Якщо у нас кожен рядовий буде вказувати, якого він хоче командира, то діла не буде. Прийнято рішення і дано кредит довіри Іллі Ківі. Він зараз цей кредит довіри показує і уже перебуває зі своїм підрозділом в зоні АТО", - додав чиновник.

Як повідомлялося, близько 100 співробітників МВС сьогодні попрямували до Києва, щоб вимагати відставки Іллі Ківи з посади командира батальйону "Полтавщина", але їх зупинили правоохоронці в Борисполі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram