ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала заступника командира "Беркута" ДНР

Чоловік зібрав власний загін і тероризував місцевих підприємців

СБУ затримала заступника командира "Беркута" ДНР
Фото: sbu.gov.ua

Біля Волновахи співробітники СБУ затримали терориста - заступника командира "батальйону СВД Беркут" ДНР, на прізвисько "Альф". Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, 44-річного "Альфа" затримали в середу, 1 жовтня. Йоум закидають підозру в терористичній діяльності на Донбасі.

Встановлено, що "Альф" у травні очолив незаконне воєнізоване формування, куди особисто відбирав бійців серед місцевого криміналітету і колишніх співробітників підрозділів спецпризначення правоохоронних органів. Загін виявляв групи спецпризначення сил АТО, збирав розвіддані в районі донецького аеропорту, передавав точні координати українських військових для завдання по них артилерійських ударів.

"Цей громадянин відомий в регіоні своїм злочинним минулим - залучався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини, зокрема відсидів у в'язниці за з

ґвалтування неповнолітньої дівчини", - зазначає СБУ.

Бандугруповання під керівництвом "Альфа" захоплювали підприємців за "антиноворосівську" пропаганду, передавали затриманих "військовій прокуратурі ДНР", а майно бізнесменів ділили між собою.

У затриманого СБУ вилучила два посвідчення "заступника командира батальйону СВД Беркут ДНР", а також документ, з яким він міг безперешкодно перетинати всі блокпости терористів.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України знищили "розстрільну групу НКВС" сепаратистів, які катували і вбивали людей у Дружківці Донецької області

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram