ГоловнаСуспільствоПодії

Вкладники банків Бахматюка перекрили вулицю біля Нацбанку

Мітингувальники зупиняють машини і вимагають від них посигналити

Понад 30 вкладників VAB банку і "Фінансової ініціативи", які належать бізнесменові Олегу Бахматюку, в четвер перекрили вулицю Інститутську біля будівлі Національного банку.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, вони затримують машини, змушують водіїв посигналити, щоб почули в Нацбанку, і тоді пропускають.

Мітингувальники звинувачують банки в тому, що ті з лютого повертають гроші з депозитів з жорсткими обмеженнями: тільки на картку, на якій встановлено кредит у 500 гривень при знятті з банкоматів або 3000 грн при купівлі через інтернет.

Люди тримають транспаранти з текстами "ВАБ - чорна діра" і "Бахматюк, поверни гроші".

VAB Банк у свою чергу заявляє, що мітинги за участю вкладників насправді організовують боржники VAB Банку. "За даними служби безпеки VAB Банку, структури та організації-боржники регулярно підбурюють активних учасників форумів і соціальних мереж, звинувачуючи VAB Банк у невиплаті депозитів. Таким чином вони намагаються дискредитувати банк і тим самим уникнути відповідальності за свої невиплачені кредити. Оскільки організувати проплачений мітинг коштує значно дешевше ", - йдеться в заяві прес-служби установи.

Банк запевняє, що у нього немає глобальних проблем з виплатою депозитів і у встановленні лімітів він орієнтується виключно на нормативи НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram