ГоловнаСуспільствоПодії

5 мирних жителів постраждали в Донецьку за добу

Мерія також підтвердила смерть співробітника Червоного Хреста

5 мирних жителів постраждали в Донецьку за добу
Фото: EPA/UPG

Минулої доби 5 мирних жителів Донецька постраждали в результаті бойових дій.

Про це повідомляє сайт мерії Донецька.

Ніч проти п'ятниці минула без активних військових дій. Уранці 3 жовтня від жителів почали надходити повідомлення про те, що в Ленінському, Київському, Калінінському і Куйбишевському районах чутно залпи з важкого озброєння.

Унаслідок учорашнього обстрілу центральних районів міста постраждали адміністративна будівля на проспекту Миру, 10-А - пошкоджено віконні блоки з другого по десятий поверхи; 5-поверховий житловий будинок 100-Б на вул. Університетській - двома снарядами пошкоджено покрівлю; торговий комплекс "Амстор", розташований за адресою вул. Університетська, 80-А - пошкоджено фасад. На вулиці біля супермаркету від осколкових поранень загинув 36-річний співробітник Міжнародного Комітету "Червоний Хрест", громадянин Швейцарії Лоран Етьєн.

Також постраждали адміністративна будівля гірничорятувальної служби за адресою Артема, 157 - снарядами зруйновано покрівлю і перекриття 3 поверху; житловий 16-поверховий будинок на проспекті Панфілова, 15-І - постраждав фасад будівлі; приватний будинок №34 на вул. Любавіна - снаряд упав біля будинку, пошкоджено газопровід. Осколкові поранення отримала жінка. Терміново її доправили в медзаклад.

Крім того, зафіксовано пошкодження будинків і розподільних газопроводів у Київському районі за такими адресами: вул. Зої Космодем'янської, 6, Ніколенка, 1-А, Лепешинського, 2, Університетська, 96-А. Бригади ПАТ "Донецькміськгаз" локалізували аварії за вказаними адресами і відновили газопостачання.

Станом на 10:00 у Донецьку напружена ситуація. Періодично лунають поодинокі залпи.

Водопостачання здійснюється в усіх районах Донецька, окрім Київського. Без газопостачання залишається 4351 абонент, серед них 14 багатоквартирних будинків, 3333 будинки приватного сектору і 30 підприємств.

Нагадаємо, бої в Донецьку тривають навколо аеропорту - бойовики протягом усього тижня намагаються взяти його штурмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram