ГоловнаСуспільствоПодії

Сили АТО утримують Донецький аеропорт, - прес-центр

За станом на 18.20 терористів відкинуто "на вихідні рубежі"

Сили АТО утримують Донецький аеропорт, - прес-центр
Фото: EPA/UPG

Ситуація в районі Донецького аеропорту контролюється силами АТО. Про це повідомляє прес-центр АТО на сторінці у Facebook.

"Бойовики під час штурму старого терміналу використали проти українських військовослужбовців димові шашки і під їх прикриттям захопили перший поверх. Контратакою наших сил терористи відкинуті на вихідні рубежі", - йдеться в повідомленні прес-центру.

Згідно з повідомленням, старий термінал частково охоплено пожежею. Українські військовослужбовці продовжують оборону стратегічного об'єкта.

У Донецькій міськраді повідомляють про потужні залпи важких гармат у різних районах. Жителі міста повідомляють про руйнування житлових будинків і пожежі, проте пожежники не можуть під'їхати до місць загорянь через обстріли. Пожежі, зокрема, зафіксовано на вул. Айвазовського, вул. Єршова і на проспекті Кришталевому.

Крім того, через безперервні обстріли енергетики не можуть приступити до відновлення пошкоджених ліній у Куйбишевському та Київському районах. За інформацією ДТЕК "Донецькобленерго", залишаються знеструмленими внаслідок бойових дій 5 п'ятиповерхових будинків, 1 дев'ятиповерховий і 1800 будинків приватного сектору селища Жовтневий, будинки приватного сектору мікрорайону Привокзальний, а також мікрорайони Маяк, Застанційний, Путиловський, Щеглівка, П'ята дільниця.

Без енергопостачання Північний водопровідний вузол. Без води жителі Київського і частково Куйбишевського районів Донецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram