ГоловнаСуспільствоПодії

"Народний фронт": бойовики готують наступ на північ від Маріуполя

Сили АТО у вихідні запобігли здійсненню двох із трьох завдань бойовиків

"Народний фронт": бойовики готують наступ на північ від Маріуполя
Фото: 0629.com.ua

Бойовики готують наступ на північ від Маріуполя. Про це йдеться у зведеннях "Народного фронту", які готує військова рада партії.

За їхньою інформацією, у вихідні російські війська разом з бойовиками намагалися виконати три основні завдання: витіснити українські сили з Донецька, захопивши аеропорт і селище Крута Балка; захопити район міста Дебальцеве, розгромивши позиції АТО біля Нікішиного; виявити слабкі місця в обороні Маріуполя з півночі. Перші два завдання було провалено.

На території аеропорту в Донецьку бойовики змогли захопити перший поверх термінала і вийти до кільцевої дороги на північ від спорткомплексу "Спартак". Але українські військові зуміли не тільки вибити бойовиків з аеропорту, а й захопити готель, з якого бойовики вели вогонь. Їх також відтіснили від кільцевої.

За інформацією партії, російське командування провело перегрупування своїх підрозділів, залишивши в Донецьку тільки вузьких фахівців - коректувальників артилерійського вогню, операторів безпілотників. Це відразу позначилося на ефективності дій бойовиків: різко впала точність їхніх вогневих ударів, терористи мають значні втрати в живій силі, озброєнні і техніці через непрофесіоналізм. 

У районі Дебальцевого українські війська стримали всі атаки противника, хоча тут проти сил АТО діє батальйонна тактична група ЗС РФ разом з угрупованнями місцевих бойовиків і найманців.

На маріупольському напрямку російські війська і терористи проводили розвідку боєм у районі Куликового, Сартани і Павлопіля, сюди попередньо перекинули два артилерійські дивізіони і три батареї "Град". На північ від Павлопіля була спроба вийти до річки Кальміус, але їй удалося запобігти.

За даними партії, на смузі Новоазовськ-Тельманове-Комсомольське зосереджено не менш ніж 4000 осіб. Звідси на захід активно діють диверсійно-розвідувальні групи противника. Це може означати, що противник готується до наступу на північ від Маріуполя, припускають у військовій раді НФ.

Нагадаємо, прес-центр АТО заявив, що сьогодні вночі бойовики припинили обстріли позицій українських силовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram