ГоловнаСуспільствоПодії

Луганські бойовики ігнорують "режим тиші"

У Донецькій області ситуація спокійніша, ніж на Луганщині

Луганські бойовики ігнорують "режим тиші"
Фото: EPA/UPG

"Режиму тиші", оголошеного у вівторок ввечері, повністю дотримуються лише українські військові. Донецькі бойовики та російські військові в Донецькій області дотримуються його частково (були два обстріли в районі аеропорту "Донецьк" і у Красногорівки), а луганські ігнорують.

Про це йдеться у зведеннях військової ради "Народного фронту".

За її інформацією, ЛНР учора ввечері отримала поповнення: через прикордонний пункт "Ізварине" прибули 10 автобусів з найманцями, шість вантажівок з боєприпасами, спорядженням і бензовоз. У район Щастя перекинули терористичний батальйон "Витязь" із 200 осіб.

НФ заявив також про поступове відведення російських військ з лінії фронту і перекидання їх назад на територію РФ. Їм на заміну приходять бойовики, які пройшли навчання в російських тренувальних таборах або ж просто на Донбасі. У складі терористичних загонів залишаються "вузькі" військові фахівці з РФ, переважно коректувальники вогню.

У зведенні наголошено, що ЛНР і ДНР удають соціальну допомогу населенню. Наприклад, у Шахтарську видавали 900 гривень допомоги за втрату годувальника, але грошей вистачило тільки для частини списку. В Луганській області ЛНР пообіцяла продавати вугілля пенсіонерам не по 1500, а по 800 гривень за тонну. Також повідомляють, що в одному з навчальних закладів Луганська зарплату видали продуктовим набором: 300 г гречки, 50 г соняшникової олії і два пакетики чаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram