ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ виявила бойові арсенали в Павлограді, Львові та Харкові

Вилучено тисячі патронів і сотні гранат до різної зброї

СБУ виявила бойові арсенали в Павлограді, Львові та Харкові
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Служба безпеки України спільно з МВС у всіх регіонах України проводить спецоперації з виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

Як повідомляє прес-служба СБУ, в покинутому будинку в Павлограді (Дніпропетровська область) співробітники СБУ виявили схованку з арсеналом боєприпасів. Правоохоронці вилучили понад 10 тисяч патронів різного калібру, 60 гранат до автоматичного гранатомета АГС-17, 19 гранат до гранатомета РПГ-7, 120 гранат до підствольного гранатомета ПГ-25.

У Харкові СБУ вилучила з незаконного обігу понад дві тисячі патронів до пістолета. Місцеву жительку затримали після отримання посилки з боєприпасами. Під час огляду її автомобіля правоохоронці вилучили ще сто патронів до автомата Калашникова.

У Львові співробітники СБУ та міліції затримали автомобіль зі зброєю та засобами ураження. На вимогу правоохоронців легковик, за кермом якого перебував 33-річний чоловік, зупинився для перевірки. Під час огляду в багажнику виявлено дві РПГ-18 ("Муха"), 16 гранат Ф-1 і близько двох тисяч патронів калібру 5,45 мм.

За матеріалами СБУ слідчі МВС розпочали кримінальні провадження згідно з ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, цього тижня СБУ передала в Генпрокуратуру матеріали справи стосовно екс-міністра освіти Дмитра Табачника, а також порушила кримінальну справу проти держчиновників, які займалися нанотехнологіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram