ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція затримала телефонного "мінера" метро по свіжих слідах

Перевіряється причетність чоловіка до інших "замінувань"

Міліція затримала в Києві 50-річного жителя Запоріжжя, який здійснював неправдиві повідомлення про мінування об'єктів у столиці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС у Києві.

"Вчора близько 16.30 надійшло повідомлення про замінування станції метро "Чернігівська". Через 15 хвилин співробітники міліції затримали "мінера". Надалі з'ясувалося, що в цей день він "замінував" ще й магазин в центрі столиці", - сказано в повідомленні.

Затриманий чоловік приїхав до Києва в період подій на Майдані і досі проживає в столиці. У нього вилучили сім-карту, з номера якій той здійснював дзвінки на номер "102".

Під час проведення подальшої перевірки міліціонери встановили, що днем раніше підозрюваний "замінував" офіс компанії "МТС" у Печерському районі.

"За його словами, оператор мобільного зв'язку, якому абонент висловив свої претензії щодо надання послуг телефонною компанією, своєю грубістю і неповагою у спілкуванні розлютив чоловіка. Той образився і таким "оригінальним" способом помстився", - повідомили в міліції.

Наразі затриманий перевіряється на причетність до скоєння аналогічних кримінальних правопорушень.

Щодо нього відкрито кримінальне провадження за ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Йому загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Нагадаємо, в Києві зафіксовано понад 200 неправдивих повідомлень про загрозу вибуху в людних місцях. Часто об'єктами "розіграшів" стають станції метро і великі торгові центри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram