ГоловнаСуспільствоПодії

Україна почне відведення гармат після бойовиків

Речник РНБО порадив терористам підкріплювати заяви діями

Україна почне відведення гармат після бойовиків
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Україна почне відведення гармат після того, як до цього візьмуться бойовики. Про це на брифінгу сказав речник медіа-центру РНБО Андрій Лисенко, коментуючи заяву ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про те, що відведення важкого озброєння почнеться через п'ять днів.

"Ми готові до відведення важкого озброєння, яке має калібр понад 100 мм, як це було зазначено в мінських домовленостях. Ми підготували майданчики, маршрути відведення. Але ми чекаємо, коли це зробить терористична сторона", - підкреслив він.

Лисенка підкреслив, що Захарченко раніше вже робив заяви, які не відповідали дійсності. "Реальні заяви, які є офіційними, надходять від тристоронньої контактної групи", - додав речник РНБО. Він зауважив, що Україні потрібні не заяви терористів, а дії.

Лисенко також пояснив, що мав на увазі президент Петро Порошенко, кажучи про те, що наступний тиждень буде вирішальним для Донбасу. "Наступний тиждень справді буде вирішальним у процесі виконання режиму припинення вогню. Це, по-перше, власне припинення вогню, це звільнення всіх заручників, які перебувають у терористів, це відведення важкого озброєння і встановлення контролю за україно-російським кордоном. Рух у цьому напрямку йде: ми вже спостерігаємо зменшення інтенсивності обстрілів", - сказав Лисенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram