ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ і "Азов" затримали підозрюваного в тероризмі

34-річний чоловік на прізвисько "Краб" готував диверсії на звільнених територіях на Донбасі

СБУ і "Азов" затримали підозрюваного в тероризмі
Диверсант Краб
Фото: СБУ

Контррозвідка СБУ і полк МВС "Азов" затримали підозрюваного у підготовці терактів в Донецькій області на прізвисько "Краб". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"... затримали громадянина України "П", 1980 р.н., на прізвисько "Краб", який за завданнями "ДНР" організовував диверсії на звільнених силами АТО територіях з метою поширення паніки серед місцевого населення і дестабілізації ситуації в регіоні", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, у липні-серпні 2014-го затриманий брав участь у терористичній діяльності на боці самопроголошеної Донецької народної республіки біля населеного пункту Піски Донецької області у складі батальйону "Восток".

"У вересні цього року "Краб" повернувся на контрольовану українськими військовими територію... зловмисник створив мережу інформаторів і здійснював збір розвідданих для вибору місць найбільшого скупчення людей і здійснення терактів", - наголошується в повідомленні.

Згідно з даними СБУ, після успішного виконання згаданих завдань підозрюваного мали призначити танкістом в одне із незаконних збройних формувань із зарплатою 60 тис. гривень на місяць (у батальйоні "Восток" він отримував 5 тис. гривень на місяць).

За цим фактом тривають оперативно-слідчі дії в рамках ст.258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Нагадаємо, у Донецькій області з березня загинули 1498 осіб за даними ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram