ГоловнаСуспільствоПодії

Аудит "Київського зоопарку" виявив розтрату понад 1 млн гривень

У зоопарку демонтують оглядове колесо і торгові точки

Аудит "Київського зоопарку" виявив розтрату понад 1 млн гривень
Фото: novostiua.net

Київська держадміністрація виявила розтрату понад 1 млн гривень колишнім керівництвом комунального підприємства "Київський зоопарк" за результатами попереднього аудиту фінансово-господарської діяльності підприємства за січень-вересень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби адміністрації з посиланням на директора департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитра Білоцерківця.

"Завдяки аудиту, який проводить мій радник Костянтин Ляшенко, тільки за двома статтями видатків за 2014 рік виявлено понад 1 млн гривень переплати: від 200 до 400 тис. гривень за придбання тварин для поповнення експозиції і близько 840 тис. гривень в результаті закупівлі кормів для тварин за завищеною ціною", - повідомив Білоцерківець.

Він запевнив, що перевірка триватиме, а всі кошти, які раніше надавало попереднє керівництво, тепер вдасться вкладати в розвиток зоопарку.

"Крім того, нове керівництво на чолі з Кирилом Трантіною з 1 листопада пообіцяло прибрати всі МАФи з території зоопарку. Залишиться тільки один заклад харчування", - додав Білоцерківець.

Також новий директор столичного зоопарку Трантін пообіцяв до 1 січня демонтувати оглядове колесо, завдяки чому столичний зоопарк зможе увійти в Європейську асоціацію зоопарків.

Нагадаємо, у вересні попередній керівник київського зоопарку Євген Кирилюк написав заяву про звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram