ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала озброєних бойовиків на в'їзді до Дніпропетровської області

Терористи ховалися в мікроавтобусі серед речей переселенців

СБУ затримала озброєних бойовиків на в'їзді до Дніпропетровської області
Фото: job-sbu.org

СБУ внаслідок спецоперації не допустила проникнення до Дніпропетровської області диверсійно-підровної групи озброєних бойовиків "ДНР" так званого підрозділу "Беркут-СМЕРШ", які планували здійснити серію терактів і диверсій. Про це йдеться на сайті спецслужби.

На блокпості біля Першотравенська Дніпропетровської області співробітники СБУ затримали керівника бойового підрозділу громадянина України "Б" на прізвисько "Куба" і бойовика спецпідрозділу "Призрак" так званої "ЛНР" на прізвисько "Хаттаб". Щоб потрапити в Дніпропетровський регіон, вони сховалися серед великих упаковок і коробок в мікроавтобусі, який нібито перевозив переселенців із зони бойових дій.

Бойовики збирали інформацію про блокпости, їхню охорону, підбирали конспіративні квартири, вивчали маршрути пересування до місць здійснення диверсій і заздалегідь орендували у місцевих жителів автотранспорт. Вони планували отруїти українських військових для безперешкодного проїзду блокпостів бойовиками з великою кількістю зброї.

Затримані брали участь в розбійних нападах на позиції українських військових і тероризували мирних людей. "Куба" безпосередньо причетний до викрадень людей, тортурів і розстрілів полонених українських військових.

Під час затримання диверсанти зі зброєю пручалися співробітникам СБУ. У бойовиків був цілий арсенал: АК-47, АКМ, СВД, дві гвинтівки, засоби безшумної стрільби, гранати, детонатори і велика кількість боєприпасів. Зброю бойовики перевозили у спеціальному тайнику у вигляді фортепіано.

Проти затриманих порушено справу за ст.258-3 (тероризм), ведеться слідство.

Нагадаємо, сьогодні СБУ та "Азов" затримали підозрюваного в тероризмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram