ГоловнаСуспільствоПодії

На Оболонській набережній прибрали паркан, встановлений багатіями

Власники низки VIP-будинків самовільно відгородили променад

На Оболонській набережній прибрали паркан, встановлений багатіями
Фото: kiev.glo.ua

На Оболонській набережній Києва демонтажна група комунального підприємства "Київблагоустрій" від'єднала і вивезла самовільно встановлені місцевими заможними жителями ворота, які відрізали доступ до променаду.

Як повідомляється на сайті Київміськадміністрації, демонтаж проводили на підставі рішення Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА.

У департамент надійшли численні звернення мешканців Оболонського району з проханням звільнити променадну частину набережної. За інформацією місцевих жителів, розташоване поблизу житлове містечко класу VIP "Оазис" не має приватних прав на променадну зону Оболонської набережної.

"Незважаючи на статус набережної як місця публічного користування, власники низки будинків "Оазису" самовільно відгородили променад, що обурило місцевих жителів", - сказано в повідомленні.

Крім того, на сайті КМДА повідомляється про демонтаж восьми кіосків на Печерську на вулиці Червоноармійській та Федорова біля станцій метрополітену "Палац Україна" та "Олімпійська". Ці споруди були розташовані з порушенням правил благоустрою міста Києва та державних будівельних норм. Зокрема, їхнє розташування було в межах 20-метрової зони входу/виходу зі станції метрополітену, на місцях, під якими проходять інженерні мережі, також відсутня дозвільна документація щодо цих споруд.

Власників кіосків завчасно попередили про можливий демонтаж, вони мали можливість прибрати їх, однак проігнорували вимоги районної та міської влади.

Нагадаємо, на початку вересня Київрада вирішила знести всі кіоски, які з'явилися після квітня 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram