ГоловнаСуспільствоПодії

Окружком №217 досі не може продовжити свою роботу (оновлено)

Можливо, вибори в цьому окрузі буде зірвано

Окружком №217 (Київ, Оболонь) не може продовжити свою роботу після того, як у серверній кімнаті окружкому виявили двох сторонніх осіб. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Члени окружної виборчої комісії провели екстрене засідання, заслухали коментарі працівників серверної, але проголосувати за відновлення роботи окружкому не змогли - забракло голосів. Загалом у комісії 18 осіб, за відновлення роботи з них не проголосували двоє чи троє.

Разом з тим, як повідомляє кореспондент LB.ua, тих двох осіб, які незаконно проникли у серверну, міліція відпустила, і зараз вони вільно пересуваються окружкомом. Як з'ясувалося, цих сторонніх людей нібито призначили працювати в серверній ОВК напередодні шляхом голосування 12 членів після того, як один з кандидатів у депутати подав заяву про відкликання раніше призначених працівників серверної ОВК. При цьому після голосування троє членів одразу відкликали свої голоси, тож голосування (щодо заміни працівників серверної) стало недійсним.

Однак , ці "недопризначені" люди прийшли сьогодні в серверну.

Прізвище кандидата, чия заява ледь не призвела до зриву роботи ОВК, - Турчинов С.В., самовисуванець.

ОНОВЛЕННЯ 16.10. На ще одному екстреному засіданні ОВК ухвалила рішення залишити працювати системного адміністратора та двох операторів, які були призначені спочатку (вони пройшли підготовку в ЦВК і СБУ). Але свою роботу ОВК зможе відновити тільки після того, як системний адміністратор візьме в ЦВК нові паролі.

Нагадаємо, в цьому окрузі балотується комбат "Азова" Андрій Білецький, його основний конкурент - Вадим Столар. 

Як раніше повідомлялося, вранці міліція затримала 10 "тітушок" на цьому окрузі, але згодом з'ясувалося, що нікого не затримали - у "спортсменів" просто перевірили документи. Зорян Шкіряк, який приїхав на місце подій, зазначив, що "тітушки", затримані міліцією, виявилися не місцевими жителями, їх найняли в Київській та Чернігівській областях. На запитання, чи мають вони стосунок до Столара, Шкіряк засміявся і зазначив, що "це ви сказали". За його даними, всього в округ привезли 4 автобуси "тітушок".

Також Шкіряк розповів, що історія із серверною розпочалася ще напередодні, коли один з кандидатів вимагав замінити айтішників в окрузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram