ГоловнаСуспільствоПодії

У середу в зоні АТО загинули 7 українських військових (оновлено)

Активність бойовиків на Донбасі зростає

У середу в зоні АТО загинули 7 українських військових (оновлено)
Фото: www.mil.gov.ua

Минулої доби в зоні АТО загинули 7 українських військових.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Усього за минулу добу ми втратили 7 українських військовослужбовців, 11 отримали поранення", - повідомив Лисенко.

Зокрема, біля села Петрівське Волноваського району під час руху колони сил АТО український підрозділ прикриття виявив диверсійну групу терористів і вступив у бій. Частину групи диверсантів знищили на місці, інші відступили. Під час цього бою загинули три наших військовослужбовців, один отримав поранення.

"Завдяки мужності наших розвідників удалося уникнути значно більших втрат", - зазначив Лисенко.

Ще одна колона вступила в бій на півночі зони АТО, на правому березі річки Сіверський Донець.

Спікер також зазначив, що активність бойовиків у зоні АТО зростає.

Зараз активність терористів зосереджена в районі селищ Кримське-Сокільники Новоайдарського району. На околиці цього населеного пункту бойовики двічі обстріляли з мінометів наш взводний опорний пункт. Блокпост під Кримським обстріляно з мінометів 7 разів.

Найбільше активність терористів зросла на півдні Донецької області.

Під Маріуполем у районі Талаківки терористи двічі обстріляли з важкої артилерії і систем залпового вогню позиції сил АТО. Масованим вогнем українські військові відбили ворожу атаку. Після цього обстріли вщухли, вночі їх не було. Ситуація в Маріуполі спокійна, надзвичайних подій не зафіксовано.

Також учора терористи з «Градів», артилерії, танків і мінометів обстріляли позиції сил АТО на північно-західному периметрі околиць Донецька та Донецького аеропорту. Аеропорт залишається під контролем силовиків. Окрім цього, позиції військових бойовики неодноразово обстрілювали з танків, артилерії і мінометів у Донецькій області - біля населених пунктів Славне, Майорське, Горлівка, Дебальцеве, Березове, Малоорлівка, Санжарівка; в Луганській обл. - неподалік населених пунктів Кримське, Сокільники, Чорнухине, Золоте, Міус, Попасна, Щастя.

Нагадаємо, за даними групи "Інформаційний опір", цього тижня бойовики не тільки активізували обстріл українських позицій, а й почали зміцнювати власні загони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram