ГоловнаСуспільствоПодії

Вибух на блокпосту в Маріуполі: є загиблі (оновлено)

Раніше Штаб оборони Маріуполя заявляв про загибель одного військовослужбовця

Вибух на блокпосту в Маріуполі: є загиблі (оновлено)
Архивное фото
Фото: Кузьма Джунь

У Маріуполі на блокпосту в мікрорайоні Східний вибухнув автомобіль. Інцидент стався о 7:30 ранку, повідомляє 0629 з посиланням на місцевих жителів.

"У під'їзді розбилося скло. Схоже, когось поранило. Військового, під руки, тягнули метрів 100", - заявив очевидець.

Вибух пролунав, коли водій позашляховика почав відкривати багажник своєї машини для проведення огляду військовослужбовцями блокпоста. У момент вибуху водій отримав легкі поранення, зараз він дає свідчення.

За інформацією Маріупольської міськради, мала місце спроба провезення вибухівки через блокпост. У момент огляду автомобіля вибухівка здетонувала. Цей випадок не є терористичним актом, заявили у міськраді.

Унаслідок події постраждали троє військовослужбовців Збройних сил України та водій цивільного автомобіля. Раніше Штаб оборони Маріуполя заявляв про загибель одного військовослужбовця, на даний момент ця інформація не підтверджена.

Оновлення. Як повідомив кореспондентові LB.ua військовий з Маріуполя Святослав Л., при вибуху автомобіля поранений один військовий Нацгвардії, троє - загинули.

Водночас спікер РНБО Андрій Лисенко повідомив про загибель двох військовослужбовців та одного пораненого. Лисенко уточнив, що вибух є терактом: вибух було здійснено дистанційно, автомобіль належав місцевому жителю, який нібито хотів передати гуманітарну допомогу бійцям батальйону "Азов".

Нагадаємо, сьогодні на території Донецької та Луганської областей, захоплених бойовиками, відбуваються так звані "вибори". РНБО та СБУ заявляли про можливі провокації як у зоні бойових дій, так і за її межами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram