ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ розкрила вчорашній теракт у Маріуполі (оновлено)

Установлено організаторів і виконавців вибуху

СБУ розкрила вчорашній теракт у Маріуполі (оновлено)
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Вибух на блокпосту під Маріуполем Донецької області готувався і здійснювався під керівництвом командира бойовиків із позивним "Сват". Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Службою безпеки України оперативно розкрито вчорашній терористичний акт у Маріуполі, яких забрав життя наших військовослужбовців! Установлено організаторів і виконавців цього злочину. Найближчим часом СБУ вийде з розширеною інформацією із цього приводу", - написав Лубківський.

Водночас в інтерв'ю одному з телеканалів радник голови СБУ повідомив, що до теракту причетний бойовик Захар Бабарикін з позивним "Гюрза", вибух готувався і був здійснений під керівництвом Вадима Савенка (позивні "Сват" або "Сова"). Підрозділ, у який входять бойовики, дислокується в селі Саханка Новоазовського району.

Оновлення. Встановлено, що автомобіль місцевого жителя використовувався для теракту без відома господаря. Машину, начинену вибухівкою, супроводжував безпілотник, що передає координати руху автомобіля. Коли машина наблизилася до блокпоста, злочинці активували вибуховий механізм за допомогою мобільного телефону.

Нагадаємо, вчора під час вибуху на блокпосту під Маріуполем загинули двоє військових, ще один отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram