ГоловнаСуспільствоПодії

Під Києвом відбулася бійка зі стріляниною між "сотнею Майдану" й "учасниками АТО"

Яблуком розбрату стало приватне підприємство "Сучасні технології"

Під Києвом відбулася бійка зі стріляниною між "сотнею Майдану" й "учасниками АТО"
Архив
Фото: Макс Левин

Близько 20:00 4 листопада в Києво-Святошинському районі на території приватного підприємства "Сучасні технології" відбулася сутичка між двома групами громадян.

Про це повідомив у своєму "Фейсбуці" радник голови МВС Антон Геращенко.

Міліцію викликали мешканці прилеглих будинків, вони поскаржилися на численні звуки пострілів.

Представники однієї груп-учасниць сутички назвали себе сотнею Майдану і заявили, що охороняють цю територію за погодженням із власником.

Друга група осіб назвала себе учасниками АТО, які приїхали нібито з-під Донецька й вирішили відновити справедливість з іншою групою охорони цього об'єкта.

У підсумку затримано 42 громадянин з обох угруповань. У них вилучено балаклави, бейсбольні бити, ножі, пляшки з коктейлем Молотова.

За фактом порушено кримінальну справу за статтею ч. 4 ст. 296 КК "Хуліганство із застосуванням вогнепальної і холодної зброї".

"Зараз відбувається ідентифікація, після чого всіх їх, крім одного, в якого вилучено вогнепальну зброю, відпустять під зобов'язання з'являтися на допит до слідчого", - написав Геращенко.

Під час затримання ніхто не постраждав. Правопорушники, побачивши чисельну перевагу міліції, відмовилися від опору.

"Правда, до приїзду працівників міліції громадяни встигли надавати один одному стусанів, з'ясовуючи, у кого з них більше прав", - додав радник міністра.

Жодна зі сторін не мала жодних документів, які підтверджували б законність їхніх охоронних дій або заволодіння об'єктом. За попередньою інформацією, за підприємство вже багато років тривають майнові суперечки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram