ГоловнаСуспільствоПодії

Обстріли бойовиків паралізували життя у Станиці Луганській

Напередодні терористи прицільно обстріляли ремонтників газопроводу

Обстріли бойовиків паралізували життя у Станиці Луганській
Фото: Информатор

У Станиці Луганській бойовики відкрили прицільний вогонь по газовиках, які намагалися полагодити пошкоджений газопровід, повідомляє прес-служба голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Під час автоматної стрілянини бойовики навмисно перебили з автоматичної зброї газопровід низького тиску з подальшим горінням. По працівниках газової служби, які вийшли на ремонт у спеціальному одязі, було відкрито прицільний вогонь", - наголошено в повідомленні.

Голова Луганської ОДА підкреслює, що агресія бойовиків, спрямована проти населених пунктів на контрольованій Україною території Луганської області, посилюється. Минулої доби з мінометів і артилерії обстріляли Кряківку, Горіхово-Донецьке, Чорнухіне. Особливо інтенсивного обстрілу зазнало с. Кримське Новоайдарського району, яке від учорашнього ранку обстріляли з мінометів і "Градів" дев'ять разів.

Крім того, за інформацією Москаля, після 19:00 вівторка бойовики з Веселої Гори здійснили 20 артилерійських пострілів у напрямку ТЕС у Щасті. Пошкоджено будівлю, де дислокується підрозділ МВС, ударною хвилею вибито вікна.

"Вкрай загострилася ситуація у Станиці Луганській, яка фактично розташована на лінії фронту. Місцеві жителі, які не встигли виїхати в інші регіони, не виходять із будинків, діти не відвідують дитсадки і школи, державні та комунальні установи не працюють. Учора Станицю Луганську протягом дня обстрілювали шість разів, а вночі перестрілки тривали", - зазначив голова ОДА.

У результаті обстрілів у Станиці зруйновано будинок на вул.1 Травня, мінометним вогнем пошкоджено школа №1, а також гараж і два автомобілі.

За даними Москаля, головні позиції бойовиків розташовані на висоті, біля пам'ятника князеві Ігорю, що при в'їзді в Станицю з боку Луганська, там концентрують важку артилерію та міномети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram