ГоловнаСуспільствоПодії

Депутат Київради повідомив, що його побив забудовник у Протасовому Яру

Депутат Київради повідомив, що його побив забудовник у Протасовому Яру
Андрей Андреев
Фото: dreamkyiv.com

На місці скандального будівництва на Батиєвій горі у Києві стався конфлікт між забудовником Вагіфом Абдулаєвим (ТОВ "Вагра") і депутатом Київради Андрієм Андрєєвим, який захищав інтереси місцевої громади. Про це LB.ua повідомив Андрєєв, депутат Київради від Солом'янського району.

"Обійшлося без крові, важких ушкоджень немає. Удар припав на спину, в ділянку нирок. Це було, коли він мене виштовхував з ділянки", - сказав Андрєєв.

За його словами, інцидент стався через те, що депутат нібито стояв на території Абдулаєва - тобто на ділянці, де бізнесмен запланував будівництво багатоповерхівки.

"Він мені відверто погрожував, казав: "Дивись, скільки у мене шрамів на голові". Використовував нецензурну лайку", - сказав депутат.

"Поки ми чекали міліцію - я попросив показати картку порушення благоустрою, яку треба відкривати в Департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища. Були присутні інспектори Департаменту. Він її не показав", - зазначив Андрєєв.

Він також повідомив, що спілкувався зі слідчим в одній зі справ щодо забудови на Батиєвій горі (поблизу Протасового Яру) і буде брати участь у судових засіданнях.

"Він (Вагіф Абдулаєв) мені показав свої фото, коли активісти валили паркан - що я, мовляв, був ініціатором цієї історії", - сказав депутат.

Як повідомляв LB.ua, 6 листопада Тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки легітимності рішень міськради, прийнятих після травня 2006 року, скасувала торішнє рішення Київради від 23.10.13 року "Про передачу ТОВ "ВАГРА" земельної ділянки для будівництва, обслуговування та експлуатації житлового будинку на вулиці Волгоградській, 25 у Солом'янському районі Києва".

18 листопада в Солом'янському районному суді Києва (вул. Кривоноса, 25) відбудеться засідання суду у справі Ірини Горецької, члена ініціативної групи проти забудови на Батиєвій Горі, яку забудовник звинувачує у наданні неправильної інформації в телевізійному інтерв'ю. Запрошують активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram