ГоловнаСуспільствоПодії

На скандальному будівництві на Осокорках міліція побила місцевих жителів (додано фото)

Правоохоронців звинувачують у "кришуванні" забудовника

Біля станції метро "Осокорки" в Києві відбулися сутички місцевих жителів з міліцією, яка не давала знести паркан незаконного будівництва.

Уранці в понеділок пустир біля станції метро, який веде до переходу на вулицю Срібнокільську, обгородили парканом. На цій ділянці проспекту Бажана планують побудувати новий торгово-розважальний центр Le Boulvard ("Ле Бульвар").

Майже 200 жителів мікрорайону о 19:00 вийшли на місце майбутнього будівництва, щоб знести паркан. Активісти заявили, що документи на будівництво видавалися ще за Черновецького, комісія Київради їх ще не перевіряла, громадське обговорення будівництва не проводилося. Крім того, за їхніми словами, будівництво перешкоджає проходу до метро.

Однак до заздалегідь анонсованої акції забудовник, мабуть, був готовий. У призначений час на місце будівництва приїхали чотири автобуси з міліціонерами. Кореспондент LB.ua упізнав в них колишніх "беркутівців". Називати себе міліціонери відмовилися, поводилися агресивно, відразу почали затримувати активістів. Почалася бійка, під час якої вдарили в живіт кореспондента LB.ua. Також дісталося журналістці телеканалу TVi. Близько 10 осіб міліціонери запхали в автобуси і спробували їх вивезти, але не в бік місцевого управління МВС, а в напрямку центру.

Місцеві жителі спробували визволити товаришів, перегородивши автобусам шлях і почавши кидати каміння. Проте співробітники міліції їх відтіснили.

За даними активістів, міліція Дарницького району "кришує" забудовника - "СКАЙ-БУД ЛТД", власником якого є колишній заступник мера Києва Валерій Миронов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram