ГоловнаСуспільствоПодії

Обстріли знеструмили 339 трансформаторних станцій в Донецьку

Через відсутність електропостачання зупинено видобуток вугілля на шахті Засядька

Обстріли знеструмили 339 трансформаторних станцій в Донецьку
Фото: Сергей Лойко

Ніч в Донецьку пройшла вкрай напружено, артобстрілами пошкоджені комунікації міста та житлові будинки. Про це повідомляє прес-служба міськради.

В результаті попадання снарядів і подальшого загоряння пошкоджено будинки та господарські споруди в Куйбишевському районі.

Через бойові дії в суботу, 22 листопада, знеструмлено 339 трансформаторних підстанцій. Пошкоджено газопровід в Кіровському районі. Без енерго-, газопостачання та опалення залишилися мешканці Куйбишевського, Київського та Ворошиловського районів Донецька.

О 20.00 в результаті артобстрілу була припинена подача напруги на об'єкти шахти ім. Засядька. На момент аварії в шахті перебувало 328 гірників, 80 з них - в підземній кліті. О 21.30 всі працівники шахти були підняті на поверхню. На підприємстві ведуться роботи з відкачування підземних вод. Видобуток вугілля повністю зупинено.

Станом на 10.30 неділі, в Донецьку зберігається напружена обстановка.

Аварійно-ремонтні бригади продовжують вести відновлювальні роботи. Станом на 9.00 23 листопада, знеструмленими залишаються 97 трансформаторних підстанцій та 11 котелень міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram