ГоловнаСуспільствоПодії

Москаль розповів, як бойовики зірвали домовленості про порятунок Трьохізбенки

У селі при десятиградусному морозі немає ні електрики, ні газу

Москаль розповів, як бойовики зірвали домовленості про порятунок Трьохізбенки
Фото: Макс Левин

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль звинуватив бойовиків у зриві домовленостей про порятунок села Трьохізбенка Новоайдарського району від гуманітарної катастрофи

Як зазначено на сайті Москаля, Трьохізбенка, де в мирний час проживало близько двох тисяч осіб (зараз частина виїхала, рятуючись від війни), вже понад три тижні залишається без газу і понад місяць - без електроенергії.

У неділю Москаль спробував організувати ремонт ліній газо- й елетропостачання. Для цього він попросив голову спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугруля Апакана виступити посередником. Представники ОБСЄ кілька разів зустрічалися з отаманом так званого Всевеликого війська донського Козіциним, і в суботу під вечір він гарантував припинення вогню.

"На жаль, мушу констатувати, що домовленості були зірвані терористами", - повідомив Москаль.

Групу газовиків з Алчевська і представників ОБСЄ з Луганська вони просто не пропустили до Кримського, а бригаду ремонтників, яка вийшла на нейтральну територію у форменому спецодязі і з білим прапором, обстріляли з автоматичних гранатометів.

"Ніхто, на щастя, не поранений, військові евакуювали людей, які так і не почали ремонту", - сказано в повідомленні.

"Ні газ, ні світло в Трьохізбенку так і не подали. Почалися морози (в неділю вранці було мінус 10 градусів), і люди, щоб зігрітися, вирубують лісові насадження і сади: груші, персики, абрикоси", - додав Москаль.

Нагадаємо, губернатор Луганської області Геннадій Москаль розпорядився вирити окопи вздовж розмежувальної лінії між територіями, підконтрольними українській владі та сепаратистам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram