ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові міліціонери готували вибух у райвідділі МВС

Метою терористів була велика кількість жертв

У Харкові міліціонери готували вибух у райвідділі МВС

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали диверсійно-підривну групу, яка готувала вибух у приміщенні одного з районних відділів МВС України, розташованому в густонаселеному районі Харкова.

"Під час оперативно-пошукових заходів СБУ встановила двох членів злочинної групи. Ними виявилися громадяни України 1964 і 1972 р.н. Старший із зловмисників працював дільничним інспектором райвідділу, який планували підірвати. Його спільника звільнили з лав МВС, він підтримував тісні стосунки з колегою по колишній роботі. Вибуховий пристрій планувалося активувати під час найбільшого скупчення людей в приміщенні райвідділу", - повідомляє прес-центр СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання одного зі зловмисників виявлено т.зв. "міну, що липне" - СПМ, яку збиралися використати для вчинення терористичного акту.

22 листопада про виявлення цієї міни у співробітника міліції повідомляла прес-служба ГУ МВС у Харківській області.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала 12 членів диверсійно-розвідувальної групи, причетної до скоєння терактів і диверсій на території Харкова та Харківської області, зокрема вибуху в пабі "Стіна" за допомогою пластикової бомби магнітної дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram