ГоловнаСуспільствоПодії

У Кривому Розі штурмували міськраду (фото додаються)

Депутати втекли через внутрішній двір

Кілька сотень людей штурмували будівлю Криворізької міськради вранці в середу.

Як повідомляє місцевий сайт 0564.ua, з 8:30 біля будівлі почали збиратися мешканці Кривого Рогу. Вони тримали плакати: "Ні Вілкулівському сепаратизму", "Вілкула геть", "Криворізька міська рада - виродки" та інші.

Особливий резонанс серед криворіжців викликала інформація про організацію владою міста корупційної схеми на забезпеченні харчування школярів, а також план передати чергове комунальне підприємство у приватні руки.

Сесія міськради почалася о 9:00. Двері міськвиконкому були зачинені. Прохання пропустити ініціативну групу, що складалася з восьми криворіжців і представників ЗМІ, не допомогли. На шляху громадян стояли бійці комунальної міліції - "Муніципальної гвардії", які охороняють будівлю міськради.

О 9:50 близько 10 осіб пройшли в тамбур будівлі. Міліція забарикадувала двері столом охорони. Через 5 хвилин міліція застосувала силу до мітингувальників - і людей викинули на вулицю. При цьому розбили скло у дверях будівлі.

О 10:00 учасники акції протесту оголосили безстрокову акцію. Будівлю міськради оточено з усіх боків. Уже о 10:05 депутати міської ради закінчили сесію й оперативно покинули будівлю через внутрішній двір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram