ГоловнаСуспільствоПодії

Під час будівництва моста Кірпи нашкодили київському ботсаду

Залізничники порушили відведення підземних вод

Під час будівництва моста Кірпи нашкодили київському ботсаду

Київська природоохоронна прокуратура почала кримінальне провадження щодо посадових осіб державного об'єднання "Південно-Західна залізниця", які під час будівництва транспортної розв'язки на Наддніпрянському шосе (так званий міст Кірпи) пошкодили територію Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка.

Як повідомляється на сайті прокуратури Києва, у 2011 році між ПЗЗ і ботсадом уклали угоду, за умовами якої підприємство зобов'язувалося виконати комплекс робіт з будівництва транспортної розв'язки залізнично-автомобільного мостового переходу через річку Дніпро.

"Однак з'ясувалося, що залізничники під час будівництва не дотримали технічних умов. Це призвело до порушення умов протизсувного режиму і завадило нормальному відведенню підземних вод з території природно-заповідного фонду", - сказано в повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.252 (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування доручено Печерському райуправлінню міліції.

Також наголошується, що Київський апеляційний господарський суд залишив чинним рішення суду першої інстанції і зобов'язав ПЗЗ виконати умови зазначеної угоди.

Нагадаємо, міст Кірпи почали будувати у 2004 році, повний запуск об'єкта відбувся 23 серпня 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram