ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція назвала організатором заворушень біля палацу "Україна" "колишнього депутата Ради"

Концерт Ані Лорак зривав "свободівець" Ігор Мірошниченко

Київська міліція назвала організатором заворушень біля палацу "Україна" 26-27 листопада "колишнього депутата Ради", чиє ім'я не називають. Ним може бути "свободівець" Ігор Мірошниченко, який брав активну участь у зриві концерту Ані Лорак, про що сам писав у фейсбуці.

Фото: www.facebook.com/permalink

"Сходив на концерт "путлерівської шльондри Кароліни Куєк [справжнє ім'я Ані Лорак]", - повідомив він ввечері у середу після першої акції біля палацу "Україна" і закликав повторити її наступного дня.

За словами начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Олександра Терещука, всього міліція встановила особи 17 чоловік, які брали участь у заворушеннях. Кримінальне провадження розпочато за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу (хуліганство), де максимальна стаття - до семи років ув'язнення.

Мірошниченко увечері в середу ще був депутатом Верховної Ради і, відповідно, мав депутатську недоторканність. Увечері в четвер у нього імунітету вже не було.

Концерт Ані Лорак зірвали через те, що вона продовжує виступати в Росії і прийняла влітку цього року нагороду телеканалу RU.TV (у вигляді самовара).

Нагадаємо, що Мірошниченко вже не вперше поводиться неадекватно. У березні цього року широку популярність йому принесло відео, на якому він разом з однопартійцями били ерівника НТКУ, змушуючи подати у відставку. Його також неодноразово звинувачували в антисемітизмі. У 2012 році Центр Симона Візенталя помістив Мірошниченка разом з Олегом Тягнибоком на п'яте місце в топ-10 антисемітів. Якщо Тягнибок потрапив до рейтингу за заклики "боротися з жидвою", то Мірошниченко - за те, що назвав голлівудську актрису українського походження Мілу Куніс "жидівкою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram