ГоловнаСуспільствоПодії

Поряд з російським гумконвоєм у Донецьку помітили військову техніку

У МНС РФ стверджують, що українські прикордонники уважно оглядали кожну машину з російською гумдопомогою

Канадська журналістка Крістіна Йовановски розповіла, що бачила в центрі Донецька військову техніку, яка їхала поруч з гуманітарним конвоєм з Росії.

Про це вона написала в "Твіттері".

За словами Йовановскі, вона помітила шість одиниць військового транспорту без розпізнавальних знаків, що пересувалися на певній відстані від російських білих "КамАЗів".

На одній з опублікованих журналісткою фотографій видно бронетранспортер, який, за її словами, їхав центром міста. Крім того, вона стверджує, що бачила поруч з БТРом вантажiвку з "бійцями", яка потім звернула на іншу дорогу.

Нагадаємо, раніше 30 листопада понад 100вантажівок МНС Росії перетнули російсько-український кордон через пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв курган". Понад 60 машин відвезли близько 800 тонн вантажу в Донецьк, понад 40 вантажівок з 400 тоннами вантажу попрямували до Луганської області. Як заявили в МНС РФ, на Донбас привезли будівельні матеріали - скло і руберойд, а також продукти - м'ясні та рибні консерви і згущене молоко.

У відомстві стверджують, що українські прикордонники уважно оглядали кожну машину.

Як заявив прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян, це було зроблено для того, щоб "убезпечитися від проникнення на територію України зброї, боєприпасів та вибухівки", передає УНН. За його словами, українські прикордонники тільки оглянули вантаж, але не оформляли його "в юридичному аспекті". Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) також не брали участі в оформленні гуманітарного конвою, повідомив Слободян, назвавши це порушенням міжнародного законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram