ГоловнаСуспільствоПодії

У Кременчуці сталевари вийшлі на акцію протесту через скорочення

Одне з найбільших підприємств міста вирішило звільнити 2500 осіб

У суботу в Кременчуці пройшов мітинг проти звільнень на сталеливарному заводі - одному з найбільших підприємств міста.

Як повідомив "Телеграф", на акцію вийшли близько 1000 осіб. Причина мітингу - скорочення більш ніж 2500 осіб з 13 січня. Це вже друге скорочення, після нього на підприємстві залишиться 1016 осіб, із них лише 149 робітників основного виробництва. Тобто запустити підприємство з такою чисельністю нереально.

Фото: telegraf.in.ua

На мітингу схвалили резолюцію, яку відправлять владі. "У зв'язку з неможливістю подальшого працевлаштування без засобів до існування залишаться понад 10 тисяч членів сімей заводчан, повністю припиняться відрахування до місцевого бюджету", - йдеться у зверненні.

Робітники пропонують скасувати наказ про звільнення, завантажити підприємство замовленнями на якісь альтернативні види продукції і тимчасово перепрофілювати завод.

При цьому фінансовий директор стальзаводу Ростислав Дубров заявив, що перепрофілювати підприємство неможливо. "Щоб змінити роботу заводу, його необхідно повністю зруйнувати, але ми не збираємося робити це. Ніхто не приймав рішення про ліквідацію заводу і не збирається робити це", - заявив він. На його думку, єдиний спосіб запустити завод - дати йому замовлення на велике лиття. Наприклад, у рамках співпраці з Кременчуцьким вагонобудівним заводом.

Нагадаємо, що понад 90% кременчуцького лиття йшло на експорт, зараз його нікуди дівати через "торгову війну" з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram