ГоловнаСуспільствоПодії

Французьких фанатів побили через наругу над прапором України

11 уболівальників "Сент-Етьєна" отримали тяжкі травми

Французьких фанатів побили через наругу над прапором України
Фото: http://www.hromadske.tv

Масова бійка в центрі Києва між французькими й українськими вболівальниками виникла після того, як французи спалили прапор України.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на очевидців.

На сайті ФК "Сент-Етьєн", уболівальниками якого є постраждалі, підтверджено, що бійку спровокували самі французи в одному з київських барів. За даними клубу, їх було близько сотні. При цьому повідомляють, що в одну з київських лікарень з тяжкими травмами потрапили 11 французьких фанатів. Окрім того, у кількох людей зафіксовано легкі травми. Українські вболівальники, за даними ФК "Сент-Етьєн", були з ножами і пістолетами.

Фото: Олександр Максименко/hromadske.tv

Французьким уболівальникам гарантували, що за участю Посольства Франції їм забезпечать безпечний супровід до аеропорту, а всіх постраждалих відправляться додому на літаку разом з командою.

Нагадаємо, за інформацією прес-служби Головного управління МВС України в м. Києві, масова бійка між фанатами сталася в четвер увечері на розі вулиць Хрещатик і Прорізна. Затримали двох українських уболівальників, повідомляли про чотирьох госпіталізованих.

Матч між дніпропетровським "Дніпром" і "Сент-Етьєном" відбувся ввечері в четвер у Києві. Український клуб вийшов у 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА, обігравши французів з рахунком 1:0. Єдиний гол на 66-й хвилині забив захисник Артем Федецький. В іншому матчі групи F азербайджанський "Карабах" зіграв з італійським "Інтером" унічию 0:0. Цей результат влаштував "Дніпро".

Після шести турів перше місце в групі зайняв "Інтер" з 12 набраними очками. "Дніпро" набрав 7 очок. В активі "Карабаху" - 6 очок, "Сент-Етьєн" завершив груповий етап з 5 очками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram