ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція відпустила затриманих у зв'язку з бійкою фанатів

Постраждалі французи вже покинули Україну

Міліція відпустила затриманих у зв'язку з бійкою фанатів
Фото: hromadske.tv

Міліція Києва відпустила чотирьох українських уболівальників, затриманих у зв'язку з масовою бійкою з французькими фанатами 11 грудня в центрі столиці.

"За фактом самої бійки розслідується кримінальне провадження за статтею 296 (хуліганство). Затримано чотирьох українських фанатів, їх учора опитали і відпустили", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в прес-службі ГУ МВС у Києві.

Там також повідомили, що постраждали шестеро французів, однак, за попередньою інформацією, усі вони вже покинули країну.

Нагадаємо, увечері в четвер міліція повідомляла про затримання трьох киян у зв'язку з бійкою.

Масова бійка на розі Хрещатика і Прорізної між французькими й українськими вболівальниками сталася близько 18:00 четверга напередодні матчу між "Дніпром" і "Сент-Етьєном" на НСК "Олімпійський".

За деякими даними, вона виникла після того, як французи спалили прапор України.

На сайті ФК "Сент-Етьєн" підтверджено, що бійку спровокували самі французи в одному з київських барів. За даними клубу, в бійці брали участь близько сотні фанатів із Франції. Українські вболівальники, за даними ФК "Сент-Етьєн", були з ножами і пістолетами. Також французький футбольний клуб повідомив, що 11 його фанатів отримали тяжкі травми, ще кілька - легкі. Клуб пообіцяв відправити додому всіх постраждалих власним коштом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram