ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві з-під варти втік один з торговців "липовими" магазинами на Хрещатику

Винагорода за упіймання підозрюваного - півмільйона гривень

Сьогодні з однієї з лікарень Києва з-під варти втік Сергій Вікторович Авдаков, 1967 року народження, який підозрюється в  незаконному продажі магазинів на Хрещатику. Про це повідомив народний депутат і радник міністра МВС Антон Геращенко в Facebook.

"Авдаков С. В. звинувачувався в шахрайстві щодо громадянина А., якому, судячи з матеріалів обвинувального висновку, успішно продав приміщення на Хрещатику, яке не належить йому, за 60 мільйонів гривень", - повідомив Геращенко.

Фото: Facebook Anton Gerashchenko

За його словами, потерпілий, депутат Харківської міської ради заявив, що готовий заплатити 500 тисяч гривень тому, хто допоможе знайти і повернути в СІЗО громадянина Авдакова.

"Втікач також може мати паспорт на ім'я Цуканов Сергій Вікторович (прізвище, яке він змінив). Може мати паспорти на інші прізвища", - додав нардеп.

Нагадаємо, в жовтні 2013 київська міліція затримала групу з 4 осіб, які за підробленими документами продавали магазини на Хрещатику і вже встигли укласти угоди на суму понад 120 млн грн. Всі затримані - жителі Київської області, середній вік - близько 40 років. Офіційно ніде не працюють. Під час обшуків були вилучені пакети підроблених документів: на право власності, купівлі-продажу, на оренду. У слідства є підстави вважати, що таких угод за підробленими документами було більше.

За допомогою дорогого одягу і заможних друзів шахраї і знайшли свою жертву - підприємця та депутата Харківської міськради, який захотів купити один за іншим чотири магазини на Хрещатику.

"Спочатку потерпілий придбав три магазини за 60 млн грн, а при оформленні третього - "Гранд Галереї" на вул. Хрещатик, 27 (її власник - київський підприємець Володимир Стадник), вартістю в 60 млн грн, підприємець запідозрив, що з документами щось не те, і звернувся в міліцію. Під час передачі грошей шахраїв і затримали", - говорить джерело.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або групою осіб).

Встановлено, що протягом деякого часу ці люди за допомогою підроблених документів на об'єкти нерухомого майна продавали великі магазини в центрі Києва. Три магазини продали, під час оформлення четвертої липової угоди їх затримала міліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram