ГоловнаСуспільствоПодії

Справу двох беркутівців із Майдану передано до суду

ГПУ буде домагатися довічного терміну для Зінченка й Аброськіна

Справу двох беркутівців із Майдану передано до суду

Генпрокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти двох бійців роти спеціального призначення "Беркута" Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, яким пред'явили звинувачення у зв'язку з убивствами на Майдані.

"Встановлено, що вказані особи за попередньою змовою групи осіб з невстановленими правоохоронцями, в тому числі зі співробітниками роти спецпризначення полку міліції особливого призначення "Беркут", виконуючи свідомо злочинний наказ, перевищуючи свої службові повноваження, здійснили умисні вбивства 39 мирних громадян під час масових акцій протесту в м. Києві 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській способом, небезпечним для життя багатьох осіб. Надалі, з метою приховування злочинів, скоєних раніше за допомогою службової зброї, вчинили дії, спрямовані на заволодіння зазначеною зброєю", - сказано в повідомленні ГПУ.

Звинувачення пред'явлено за ч. 4 ст. 41 (виконання наказу чи розпорядження), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем) Кримінального кодексу України.

ГПУ буде домагатися довічного позбавлення волі для них.

Нагадаємо, у справі про вбивства на Майдані підозри пред'явили, крім Зінченка й Аброськіна, їхньому командирові Дмитру Садовнику. Проте у вересні Садовника звільнили з-під варти, і згодом він утік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram