ГоловнаСуспільствоПодії

На журналістів на харківському посту ДАІ напали екс-"беркутівці" (оновлено)

Правоохоронці злякалися камери, яку дістав, але не встиг увімкнути потерпілий

Луганського активіста і правозахисника Костянтина Реуцького побили співробітники розформованого "Беркута" на харківському посту ДАІ.

Фото: Nastya Stanko

Про це повідомила журналістка Hromadske.TV Анастасія Станко.

За словами журналістки, її разом з Реуцьким зупинили на харківському посту ДАІ, імовірно, співробітники розформованого силового відомства.

"Костю били, мене штовхнули. Били його, тому що він витягнув камеру. Потім її вкрали", - написала Станко у своєму Facebook.

Журналістка уточнила, що сталося це в Пісочині Харківської області.

Згодом сам потерпілий виклав в Інтернеті фотографію правоохоронців, які, за його словами, не бояться відповідальності за скоєне.

"Ось наші герої. При свідках б'ють журналістів, забирають обладнання. Почуваються абсолютно безкарними: кажуть, що за торішні київські подвиги їх ніхто так і не притягнув, а за такі дрібниці і поготів не притягнуть", - написав Реуцький у Facebook.

Фото: Костянтин Реуцький

Згодом Станко повідомила, що камеру їм підкинули назад в автомобіль, але без карти пам'яті, на якій був матеріал, відзнятий у зоні АТО.

"...Уже вкрадену нашу камеру підкинули назад на сидіння. А ось карту пам'яті не повернули, розповідають тепер, що ми її ніби загубили", - написала журналістка.

Вона додала, що потерпілі викликали наряд міліції, щоб зафіксувати правопорушення.

Фото: Hromadske.TV

"Ми проїхали тільки за цю поїздку, може, півсотні блокпостів. Нам допомагали, вітали, фотографувалися. А тут, на посту ДАІ за Харковом, екс-"беркутівці" крутять руки журналістові за луганські номери на машині і запитання: їм не нудно", - додала Станко.

"А потім різні чиновники в міліції вище кажуть, що якось не так поводилися журналісти. А коли б'ють Костю, то троє даїшників відвертаються і начебто нічого не бачать", - повідомила вона у Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram