ГоловнаСуспільствоПодії

Експерти знайшли нові останки на місці катастрофи малайзійського "Боїнга"

Останки готують у суботу доправити в Нідерланди

Експерти знайшли нові останки на місці катастрофи малайзійського "Боїнга"
Фото: ЕРА/UPG

Група голландських експертів знайшла нові людські останки на місці катастрофи літака Boeing МН-17 біля селища Грабове Донецької області.

Про це повідомила прес-служба Міністерства безпеки та юстиції Нідерландів, передає Укрінформ.

"У суботу, 7 лютого, останки, як очікується, буде доставлено на авіабазу в Ейндховен (Нідерланди)", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що експерти забрали деякі уламки літака та особисті речі загиблих, які було знайдено місцевими жителями.

У нідерландському Міністерстві безпеки та юстиції зазначили, що, якщо дозволятиме безпекова ситуація та погодні умови, експерти можуть у вівторок повернутися на місце катастрофи, щоб продовжити роботу.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Країни Заходу та Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти.

У грудні міжнародні експерти провели пошукові роботи на місці катастрофи літака і зібрали уламки, необхідні для реконструкції повітряного судна в рамках слідства.

Уламки відправили з Харкова до Нідерландів кількома партіями. Всього - 16 вантажівок. Троє жертв (усі - громадяни Нідерландів) залишаються неідентифікованими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram