ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму затримали ще одного татарина

У Ескендера Кантемірова в будинку провели обшук

У Криму затримали ще одного татарина
Архив
Фото: ipress.ua

Чергового учасника мітингу 26 лютого 2014 року затримали в Криму. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

За його інформацією, попередньо, у чоловіка в будинку провели обшук.

"В окупованому Криму російські карателі заарештували чергового учасника мітингу 26 лютого 2014 року - Ескендера Кантемірова. Перед цим в його будинку вчинили обшук", - написав Чубаров.

Нагадаємо, в селищі Радянському співробітниками правоохоронних органів був затриманий Асан Чебієв, який є близьким родичем одного з координаторів Комітету із захисту прав кримськотатарського народу Абмеджіта Сулейманова. Йому інкримінують участь у масових заворушеннях біля стін Верховної Ради АРК 26 лютого 2014 року.

Нагадаємо також, що 29 січня був затриманий заступник глави Меджлісу Ахтем Чийгоз. Як заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, Чийгоза затримано "за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях". Йдеться про події 26 лютого 2014 року, коли проходила акція протесту за участю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі, біля будівлі кримського парламенту.

Київський районний суд Сімферополя обрав Чийгозу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram