ГоловнаСуспільствоПодії

Чечетов загинув (оновлено)

Колишній депутат Верховної Ради наклав на себе руки

Чечетов загинув (оновлено)
Фото: Макс Левин

Колишній депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов сьогодні вночі викинувся з вікна.

Про це пише "Еспресо" з посиланням на джерела свого журналіста Артема Шевченка. "Сьогодні близько першої години ночі в Києві за адресою вул. Мишуги, 2 було виявлено тіло Михайла Чечетова, депутата ВР попередніх скликань. Він випав з висоти 17-го поверху з квартири, де жив із дружиною", - повідомив він.

Інформацію про самогубство підтвердив радник голови МВС, нардеп Антон Геращенко.

"Михайло Чечетов сьогодні вночі дійсно викинувся з вікна власної квартири із 17-го поверху будинку за адресою: вул. Мишуги, 2. Це сталося близько першої ночі. У Михайла Чечетова на Мишуги, 2 була двоповерхова квартира. Дружина Михайла Чечетова залишалася на першому поверсі квартири, прокинулася о 1:30 ночі і не виявила поруч чоловіка, обійшла всю квартиру і побачила на другому поверсі квартири відчинене вікно і капці чоловіка", - повідомив він у фейсбуці.

Будинок на вулиці Мишуги, 2 в Києві
Фото: google.com.ua/maps
Будинок на вулиці Мишуги, 2 в Києві

Дружина Чечетова також розповіла, що він був у глибокій депресії після того, як проти нього порушили кримінальну справу.

"Михайло Чечетов залишив після себе передсмертну записку приблизно такого змісту: "Немає жодних моральних сил більше жити. Я йду. Думаю, так буде краще для всіх. Спасибі всім за підтримку", - повідомив Геращенко.

За його словами, за фактом загибелі колишнього нардепа порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу (вбивство), щоб перевірити всі можливі версії.

"Судячи з показань дружини Михайла Чечетова, сумнівів у тому, що це було самогубство, у мене немає. Є тільки момент про те, чи не довели його до самогубства погрозами при зустрічі або по телефону особи, проти яких він міг дати свідчення. Це також буде докладно перевірятися слідством", - заявив Геращенко.

Він зазначив, що Чечетов ніколи не вирізнявся мужністю та стійкістю і 2005 року на першому ж допиті "здав із потрохом незаконну схему приватизації "Криворіжсталі".

"А зараз Михайло Чечетов, мабуть, зрозумів, що шансів відкрутитися від покарання і вийти сухим з води в нього немає, а сидіти в колонії в його віці, з його болячками йому не хотілося", - зазначив Геращенко. Нагадаємо, що Чечетов проходив підозрюваним у справі про перевищення повноважень під час голосування за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року. При цьому напередодні генпрокурор Віктор Шокін заявив, що Чечетову висунуть нові звинувачення з приводу його перебування на посаді голови Фонду державного майна.

Чечетов народився 3 жовтня 1953 року в селі Любимівка в Курській області РРФСР. У 70-х роках навчався в Харківському інженерно-економічному інституті, після чого продовжив там працювати викладачем. 1994 року був уперше обраний депутатом до Верховної Ради, а 1998 року перейшов працювати в Міністерство економіки, якийсь час був там заступником міністра.

З 1999 року він отримав посаду першого заступника голови ФДМ, а у 2003-2005 роках очолював Фонд. За його керівництва було здійснено першу приватизацію "Криворіжсталі", згодом скасовано.

2006 року його знову обрали депутатом Верховної Ради за списком Партії регіонів, також обирали на виборах у 2007 і 2012 роках.

Варто зазначити, що що в серпні минулого року знайшли мертвою Валентину Семенюк-Самсоненко, яка очолювала ФДМ після Чечетова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram