ГоловнаСуспільствоПодії

Порошенко і Яценюк просять пустити на шахту Засядька українських рятувальників

Через вибух загинув один шахтар, 32 людини вважаються зниклими безвісти

Порошенко і Яценюк просять пустити на шахту Засядька українських рятувальників
Фото: www.dtek.com

Президент України Петро Порошенко вимагає допустити на місце аварії на шахті ім.Засядька українських рятувальників і співробітників правоохоронних органів.

"Президент вимагає допуску на місце трагедії українських рятувальників і правоохоронців", - написав прес-секретар президента Святослав Цеголко у твіттері.

За його словами, після офіційного підтвердження кількості загиблих Україна приспустить прапори та оголосить жалобу.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у свою чергу заявив, що бойовики вже відмовилися від допомоги українських рятувальників на шахті Засядька, тому Україна просить Росію вплинути на них.

"Сьогодні від самого ранку я дав вказівку Державній службі з надзвичайних ситуацій і Міністерству енергетики відправити гірничо-рятувальні бригади з метою допомогти витягнути шахтарів. Була вказівка відправити 6 бригад по 10 осіб. Але російські терористи не дали можливості українським бригадам рятувальників дійти до місця. Дайте вказівку цим виродкам пропустити гірничо-рятувальні бригади, щоби врятувати життя шахтарів. Ви в заручники взяли мільйони українців, які проживають у Донецьку і Луганську, а зараз глузуєте над сім'ями шахтарів", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні вранці бойовики ДНР повідомили про вибух метану у шахті ім. Засядька на глибині понад 1200 метрів. За даними ДНР, загинув один шахтар, 14 отримали поранення та опіки. Водночас за даними місцевого чиновника, залишається невідомою доля 32 гірників, які перебували в шахті на момент вибуху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram