ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала п'ятьох підозрюваних в одеських терактах

Силовики відзвітували про хід розслідування вибухів в Одесі

СБУ затримала п'ятьох підозрюваних в одеських терактах
Фото: sbu.gov.ua

Служба безпеки України повідомила про затримання п'ятьох людей із двох злочинних груп, які підозрюються у скоєнні терактів в Одесі біля офісів політичних партій, волонтерських рухів і міських об'єктів.

Як повідомляє прес-служба СБУ, зокрема затримано 30-річного одесита, який дезертирував з армії. Він підозрюється у причетності до трьох терактів. У нього вилучили кілька пістолетів, карабін СКС, понад 20 гранат Ф-1 і РГД-5, 16 ручних протитанкових гранатометів РПГ-22, понад 6000 патронів до автоматичної і стрілецької зброї, 34 запали.

У кількох терактах одеські бойовики використовували ідентичні пристрої з вибухівкою. СБУ вдалося встановити їхнього виробника. Ним виявився 22-річний житель Миколаївської області, 12 березня його разом зі спільником затримали в Іллічівську неподалік від Одеси. У нього вилучили бомбу потужністю у 3,5 кілограма тротилу. Слідчі вважають, що її планували використовувати для підриву ще одного волонтерського центру в Одесі.

Точне такий самий пристрій виявлено на наступний день у ще одного спільника цього миколаївця. Схожі бомби використовувалися 27 грудня біля будинку №9 на Сегедській вулиці, коли загинула людина, і 3 лютого біля офісу однієї з партій.

П'ятим затриманим став член радикальної організації, яка відноситься до сфери впливу "православного козацтва". Відомо, що він раніше брав участь у збройних конфліктах на території інших держав. Цей бойовик підозрюється в причетності до вибухів фінансових установ. У нього вилучили боєприпаси, холодну зброю та проросійські агітки.

Нагадаємо, що останній вибух в Одесі стався біля офісу партії "Самопоміч".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram