ГоловнаСуспільствоПодії

Число загиблих у ДТП у Полтавській області зросло до 9 осіб

Семеро постраждалих залишаються в лікарні.

Число загиблих у ДТП у Полтавській області зросло до 9 осіб
Фото: gaipolt.gov.ua

Двоє людей, які перебували в маршрутці, що 16 березня потрапила в ДТП у Полтавській області, померли в лікарні, загальне число загиблих зросло до дев'яти.

Про це повідомляє прес-служба обласної міліції.

Близько 7:00 16 березня на 375-му км автодороги "Київ-Харків" поблизу села Зеленківка Чутівського району Полтавської області вантажний автомобіль DAF під керуванням 48-річного харків'янина зіткнувся із зустрічним маршрутним мікроавтобусом «Фольксваген», яким керував 45-річний полтавець.

За попередньою інформацією, вантажівка DAF виїхала на зустрічну смугу, якою в бік Харкова їхав мікроавтобус. У маршрутці перебували 14 пасажирів і водій.

"У результаті зіткнення семеро людей загинули на місці ДТП, двоє людей померли в лікарні (одна - 16, інша - 17 березня), а ще сім із тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості перебувають на лікуванні в медичних закладах", - сказано в повідомленні.

Серед загиблих і водій мікроавтобуса. Відомо, що майже всі пасажири «Фольксвагена» - жителі Полтави віком від 31 до 69 років, переважно жінки.

За фактом ДТП порушено кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Водія вантажівки затримали згідно зі статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Як повідомляють на сайті Полтавської ОДА, на території області 17 березня оголошено траур.

Нагадаємо, вантажівка і пасажирський автобус, які потрапили в це ДТП, не мали відповідної технічної документації та були переобладнані без дозвільних документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram