ГоловнаСуспільствоПодії

Квартирна аферистка видурила в інвесторів 30 млн гривень

Шахрайка прикривалася посвідченням прес-служби Верховної Ради.

Квартирна аферистка видурила в інвесторів 30 млн гривень
Фото: http://mvs.gov.ua/

Міліція Голосіївського району Києва затримала жінку, яка видурила в жителів України близько 30 мільйонів гривень, укладаючи фіктивні договори на купівлю нерухомості..

Як повідомляє прес-служба міліції, жінка, прикриваючись посвідченням прес-служби Верховної Ради України і назвавшись інвестором будівельної компанії, пропонувала громадянам допомогти придбати квартири за ціною виробника. Збираючи гроші на майбутнє житло, шахрайка всіляко зволікала, однак обіцянок не виконувала.

Фото: http://mvs.gov.ua/

58-річна уродженка сусідньої країни шукала клієнтів з усієї України, які хотіли придбати житлові приміщення в Києві. Охочих купити квартири вона знаходила через своїх знайомих.

"Схема була доволі простою: шахрайка показувала простакам дві недобудови і запевняла, що в найкоротші терміни житлові будинки будуть готові. Аферистка надавала "клієнтам" розписки і укладала договори, які, як надалі з'ясувалося, юридично не були чинними", - сказано в повідомленні.

Міліція провела санкціонований обшук у заміському будинку шахрайки і вилучила розписки на суму понад 30 мільйонів гривень від громадян Ужгорода, Запоріжжя й інших міст України. Зловмисниці оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Голосіївський райсуд Києва обрав їй запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на час досудового розслідування.

Нагадаємо, в лютому в Києві чоловіка пограбували на 38 тис. доларів, які він намагався обміняти за вигідним курсом на чорному ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram