ГоловнаСуспільствоПодії

Міжнародні експерти довели, що Boeing було збито з "Бука"

В уламках літака Малайзійських авіаліній виявлено осколки російської ракети

Міжнародні експерти довели, що Boeing-777 Малайзійських авіаліній, який зазнав катастрофи в Донецькій області, було збито з російської зенітно-ракетної системи "Бук".

Про це повідомило нідерландське видання RTL Nieuws з посиланням на висновки експертів, пише РБК-Україна.

Фото: RTL Nieuws

Повідомляється, що торік кореспондент видання знайшов деякі фрагменти ракети на місці катастрофи в Україні для розслідування. Матеріал було оглянуто незалежним інститутом, який провів конфіденційні розслідування і виявив, що вони є фрагментами ракети "Бука".

Цю інформацію підтвердили експерти в оборонних справах з Лондона. Відповідно до їхніх висновків, знайдені залишки снаряда належать ракеті 9M317, яку використовують у сучасній моделі "Бука".

Німецькі інженери-ракетники теж підтвердили ці висновки. Вони також розрахували траєкторію ракети "Бук" на основі публічно доступних даних. "Тільки ракета "Бук" може долетіти на відстань до літака на такій висоті за такий короткий час і завдати стільки шкоди", - заявив німецький інженер Маркус Шиллер.

Фото: RTL Nieuws

Польський військовий журналіст Юліуш Шабак ознайомився з фрагментами лайнера і радянської ракети. "Я думаю, що це частина ракети, яка не вибухнула, частина хвоста", - підсумував він.

Як повідомлялося, 2 березня Reuters опублікувало статтю, в якій наводить слова чотирьох жителів села Червоний Жовтень, котрі стверджують, що бачили політ ракети прямо над своїми головами перед тим, як було збито малайзійський Boeing.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров уже заявив, що стаття Reuters подібна на вкидання.

Катастрофа лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти.

Раніше в СБУ заявили, що у них є докази, що Boeing на Донбасі було збито зброєю з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram