ГоловнаСуспільствоПодії

Біля Майдану Незалежності в Києві сталася перестрілка (оновлено)

Поранено одного міліціонера - на нього наїхала машина

На вулиці Городецького в центрі Києва (поруч з Майданом Незалежності) близько 13:20 сталася перестрілка.

На сайті міліції Києва сказано, що троє зловмисників, які перебували в автомобілі, стріляли по цивільному, після чого спробували втекти з місця злочину. Працівники київської міліції наздогнали їх і затримали. Постраждалого доправили в лікарню. Під час затримання постраждав міліціонер. Йому надали медичну допомогу на місці.

Як повідомляє "Апостроф", міліція разом із підрозділом СБУ «Альфа» проводила операцію затримання злочинного угруповання, представники якого, за словами правоохоронців, перебували в автомобілях Toyota і Mercedes. Правоохоронці заблокували дорогу автомобілям, виникла перестрілка. При цьому Toyota скоїла наїзд на одного з міліціонерів. У соцмережах також з'явилася інформація, що трохи пізніше поряд з Бессарабською площею на зустрічній смузі руху було зупинено автомобіль Volskwagen зі слідами куль.

Як повідомив "Українським Новинам" начальник київської міліції Олександр Терещук, інцидент стався під час операції із затримання злочинного угруповання міліцією разом з "Альфою". На рахунку затриманих - викрадення людини, вимагання, збут підроблених грошей. У фігурантів вилучено гранату, пістолети і пакети з речовинами, схожими на наркотичні речовини гашиш та амфетамін.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

На початку лютого учасники угруповання викрали 53-річного бізнесмена і вимагали від потерпілого гроші в сумі близько 140 тис. доларів. 24 березня під час передачі грошових коштів у розмірі 90 тис. гривень і після придбання підроблених доларів міліціонери затримали двох фігурантів угруповання. При проведенні обшуків за адресами проживання осіб, причетних до скоєння злочину, було встановлено місцезнаходження ще трьох безпосередніх учасників групи. Саме їх і затримували. Їх доставлено до Солом'янського райуправління міліції.

Розпочато кримінальне провадження за 3 статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини); ч. 4 ст. 189 (вимагання); ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї). Крім того, планується відкрити кримінальні провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram