ГоловнаСуспільствоПодії

Справу щодо ДТП у Костянтинівці передали до суду

Прокуратура оприлюднила результати розслідування

Справу щодо ДТП у Костянтинівці передали до суду
Фото: facebook.com/vladymyr.berezin

Головна військова прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження щодо військовослужбовців, які 16 березня вчинили смертельну ДТП у Костянтинівці Донецької області.

Як наголошується в прес-релізі, зібрано незаперечні докази провини двох військовослужбовців.

Встановлено, що військовослужбовець-офіцер, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, недбало поставився до виконання своїх службових обов'язків та в порушення вимог Статуту внутрішньої служби ЗСУ не організував належним чином отримання та експлуатацію військового багатофункціонального тягача, а також незаконно доручив управління ним своєму підлеглому - іншому військовослужбовцю. При цьому офіцер достовірно знав, що підлеглий також перебуває в стані алкогольного сп'яніння і не має права керувати військовою технікою.

Надалі цей військовослужбовець, рухаючись проспектом Ломоносова в Костянтинівці, порушив вимоги Правил дорожнього руху, не впорався з керуванням тягача, з'їхав з автомобільної дороги на узбіччя і біля знаку "Пішохідний перехід" скоїв наїзд на пішоходів, у результаті чого загинула дитина та отримала тілесні ушкодження жінка.

Військовослужбовцю, що допустив недбалість, оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.425 КК України (недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки), а його підлеглому - за ч. 1 ст.415 КК України (порушення правил водіння або експлуатації машин). Їм обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Повідомляється, що під час слідства Міністерство оборони України в повному обсязі відшкодувало заявлений родичами загиблої дівчинки позов.

Прокурори наполягатимуть на відкритому судовому розгляді цієї справи.

Нагадаємо, 16 березня в Костянтинівці гусеничний тягач МТ-ЛБ втратив керування і виїхав на пішохідну частину вулиці. В результаті ДТП загинула 8-річна дівчинка, її тітка отримала травми.

Відразу після ДТП місцеві жителі намагалися влаштувати самосуд над водієм тягача, а пізніше влаштували мітинг, вимагаючи видати його. Люди палили шини біля гуртожитку українських військових і розгромили кілька автомобілів. Уночі міліції вдалося переконати протестувальників розійтися по домівках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram