ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ виявила схованку з вибухівкою в Одесі

Один із пристроїв був готовим до вибуху

СБУ виявила схованку з вибухівкою в Одесі
Архивное фото
Фото: timer.od.ua

Співробітники Служби безпеки знайшли в Одесі схованку з саморобними вибуховими пристроями (СВП).

Про це повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський у Фейсбуці.

"Продовжуємо тему викриття і нейтралізації СБУ у взаємодії з міліцією і прокуратурою злочинців, причетних до скоєння терористичних актів в Одесі. Отже, в результаті проведених оперативно-слідчих дій було виявлено схованку з саморобними вибуховими пристроями", - написав Лубківський.

За його словами, один з вибухових пристроїв був готовим до використання.

Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

"Як результат - було вилучено, власне, СВП, один з яких був підготовленим до вибуху, компоненти, що використовуються у виготовленні СВП, капсули-детонатори - 9 шт., електродетонатори - 9 шт., запальні трубки - 2 шт., тротилові шашки - 2 шт. (вагою 400 г і 200 г), циліндрична шашка, одна пластична речовина коричневого кольору, дві полімерні ємності об'ємом 3 л кожна, заповнені сріблястою речовиною, 2 фрагменти полімерних коктейльних трубочок, 2 годинникові механізми, 10 елементів живлення, рукописні записи про витрачені кошти на придбання компонентів СВП", - уточнив радник голови СБУ. Тривають слідчі дії.

Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Нагадаємо, раніше СБУ затримала трьох терористів, які зізналися в організації 10 з 24 вибухів в Одесі протягом 2014-2015 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram