ГоловнаСуспільствоПодії

У Севастополі розігнали мітинг проти беззаконня окупаційної "влади"

Поліцейські зажадали припинити "незаконний масовий захід"

У Севастополі розігнали мітинг проти беззаконня окупаційної "влади"
Фото: krymr.com

В окупованому Росією Севастополі поліцейські розігнали мітинг активістів громадського руху "Захистимо Севастополь" проти "беззаконня місцевої влади".

Як повідомила видання "Крым.Реалии" одна з активісток, заявку на мітинг відправили згідно з передбаченим російським законом порядком, при цьому на руках у керівника руху Василя Федоріна були документи, що свідчать про те, що в уряді ці папери отримали.

"Однак за день до призначеної дати в уряді відповіли, що жодних документів не отримували і санкції на проведення мітингу не дадуть. Жодні аргументи в уряді слухати не бажали", - повідомила активістка.

Мітингувальники зібралися на площі Нахімова. Після того, як біля пам'ятника зібралося близько десяти людей, до них підійшли співробітники поліції і почали вимагати припинити "незаконний масовий захід". Після цього поліцейські зажадали від мітингувальників пройти в службовий автомобіль для складання протоколу про адміністративне правопорушення. На ці вимоги активісти відповіли відмовою, після чого співробітники поліції затримали трьох організаторів мітингу, серед них - координаторів руху "Захистимо Севастополь" Василя Федоріна й Олександра Карлюка.

krymr.com
krymr.com

У процесі складання адміністративного протоколу Федоріну стало зле, йому викликали карету швидкої допомоги, після чого його доправили в міську лікарню. Решту затриманих активістів відпустили після складання адміністративних протоколів.

Фото: krymr.com
Нагадаємо, в неділю в Севастополі пройшов мітинг за відставку путінського намісника Сергія Меняйла. Чиновника звинувачують у невиконанні взятих на себе зобов'язань і крадіжці грошей, які виділяють на місто з Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram